SOLO DETECTORTESTERS | RH Brandbeveiliging

Brandmeldsystemen dienen bij regelmaat getest te worden conform de regelgeving. RH Brandbeveiliging biedt een heel scala aan producten waarmee rookmelders maar ook aspiratiesystemen getest kunnen worden. Met de producten van SOLO kunnen zowel hittemelders (thermische melders) als rookmelders en koolmonoxide melders worden getest tot hoogtes van wel 9 meter.

De Solo Detectortesters zijn uniek omdat alle onderdelen onderling volledig uitwisselbaar zijn. Alle testapparatuur past op ieder type teststok. Hierdoor wordt een kwaliteitsoplossing geboden die zichzelf zeer snel terugverdient in vergelijking met conventionele testmethodes.

Een testset bestaat uit één of meerdere stokken en een testkop die is afgestemd op de te testen melders. Er zijn testkoppen beschikbaar voor het testen van rook-, koolmonoxide- en thermische melders. Thermische melders kunnen zowel met een bedraadde 230V als een draadloze testkop getest worden op juiste werking. Tevens is een universeel instrument voor het verwijderen en plaatsen van de meest voorkomende puntmelders verkrijgbaar. Alle onderdelen zijn zowel los als in combinatiesets verkrijgbaar.

De laatste ontwikkeling is de Testifire Detectortester. Deze tester biedt, naast alle mogelijkheden van de Solo Detectortesters, tevens de mogelijkheid multicriteria detectors te testen. Hierbij kan de gebruiker kiezen de diverse criteria gelijktijdig of één voor één te testen.

Naast de testapparatuur voor het functioneel testen van puntmelders is ook de Trutest testset verkrijgbaar. Met de Trutest kan niet alleen de werking van rookmelders getest worden, maar is het ook mogelijk de veroudering en vervuiling aan te tonen. De Trutest is volledig uitwisselbaar met de andere Solo testapparatuur en kan op dezelfde teststokken gemonteerd worden als de andere testkoppen.
 
RH Brandbeveiliging biedt naast de detectortesters een heel scala aan producten waarmee proefbranden kunnen worden gehouden. Denk hierbij aan draadtesters voor rookproeven, beukenhouten blokjes, vloeistoffen, brandbakken, brandmatten en tal van andere zaken die voorkomen bij het uitvoeren van voorgeschreven brandtesten.

Hier vind u het gehele assortiment van Solo en Testifire detectortesters op een rij