Schuimblusser 6 liter

Op voorraad

Normale Prijs: € 65,00

Aanbiedingsprijs: € 39,00

Snel Overzicht

Schuimblusser 6 liter nodig? Een schuimblusser 6 liter is de ideale handblusser voor thuis of op het werk. De schuimblusser van 6 liter is geschikt voor branden in de categorie A en B en is inzetbaar in veel voorkomende noodsituaties.

Een sproeischuimblusser van 6 liter kunt u tegen een aantrekkelijke prijs kopen in onze webwinkel. Wanneer u nog vragen heeft of eerst nog graag meer informatie ontvangt over een sproeischuimblusser van 6 liter, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Meer Zichten

   

Normale Prijs: € 65,00

Aanbiedingsprijs: € 39,00

Details

Een schuimblusser van 6 liter is uitgerust met een speciale spuitmond. Wanneer de blusser wordt geactiveerd wordt de blusstof gemengd met lucht. Door de toevoeging van lucht in de blusstof, is de blusstraal van de schuimblusser niet meer elektrisch geleidend. Dat levert een groot voordeel op, namelijk dat de sproeischuimblusser van 6 liter ook elektrische apparatuur kan blussen die onder spanning staat. Daarnaast blust sproeischuimblussers van 6 liter ook vaste stoffen (zoals papier en hout) die in brand staan, maar dooft het ook het vuur bij vloeistoffen (zoals alcohol en olie) die vlam hebben gevat. Het grootste voordeel van de sproeischuimblusser is nog wel dat er vrijwel geen nevenschade optreedt bij het blussen.

Specificatie: 

• Hoogte 555 mm
• Diameter 140 mm
• Inhoud 6 liter
• Gewicht incl. blusstof 10 kilo  
• Spuitduur 42 seconden
• Spuitbereik 12 meter
• Brandklasse A + B
• Drijfgas N2/16 bar
• Blusrating 27 A - 144 B
• Type S 6 S 
• Incl. montagebeugel 
• Incl. keuringssticker
• Garantie 10 jaar

Is dit niet de brandblusser  die u nodig heeft? Bekijk hier ons volledige aanbod schuimblussers


U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten

Schuimblusser 2 liter

Schuimblusser 2 liter

Normale Prijs: € 55,00

Aanbiedingsprijs: € 35,00

Ajax Poederblusser 6 kilo GP6

Ajax Poederblusser 6 kilo GP6

€ 125,00
Pictogram Brandblusser 200 x 200 mm

Pictogram Brandblusser 200 x 200 mm

€ 12,50
Auto Brandblusser Schuimblusser 2 liter Vorstvrij

Auto Brandblusser Schuimblusser 2 liter Vorstvrij

€ 50,00
Schuimblusser 9 liter

Schuimblusser 9 liter

Normale Prijs: € 70,00

Aanbiedingsprijs: € 65,00

Pictogram Gebruiksaanwijzing Poederblusser

Pictogram Gebruiksaanwijzing Poederblusser

€ 15,00
Automatische Poederblusser 6kg

Automatische Poederblusser 6kg

€ 85,00
Poederblusser 6 kilo

Poederblusser 6 kilo

Normale Prijs: € 45,00

Aanbiedingsprijs: € 32,50

Aanvullende Informatie

Gewicht 90.0000

Schuimblusser voor het blussen van vaste stoffen en vloeistoffen


Bij het gebruik van een schuimblusser heeft u haast geen last van nevenschade. Ook hier adviseren wij een inhoud van minimaal 2 liter. Met een schuimblusser kunt u kleine brandjes in huis blussen als het om vaste stoffen en vloeistoffen gaat.

Tips voor schuimblussers


• Brandblussers moeten jaarlijks gekeurd worden. Controleer dus elk jaar of de brandblusser nog goed is.
• Plaats de brandblusser op een plek waar hij makkelijk te vinden is en snel te pakken.
• Het is niet eenvoudig een brandblusser te gebruiken, dus lees de gebruiksaanwijzing goed of probeer het een keer uit.
• Laat een blusser na gebruik weer bijvullen.
• Controleer of de blusser nog verzegeld is.

Schuimblussers  zijn gevuld met water en een schuimvormend middel. Deze blussers hebben een speciale straalpijp, waardoor het water en schuim worden verneveld tot kleine schuimbelletjes. Daardoor ontstaat een afdekkende schuimlaag over het brandende materiaal, waardoor er geen zuurstof meer bij kan en het vuur dooft. De brand koelt snel af. De blusstof dringt makkelijk door tot in de gloeiende kern van de brand. Brandende vloeistoffen die met een sproeischuimblusser zijn geblust, laaien niet opnieuw op als er weer een vlam bij komt. Eenmaal geblust, is en blijft de vloeistof afgedekt door het schuim.


Apparaten waar tot 1000V spanning op staat kunnen ook worden geblust met een schuimblusser. Dankzij de straalpijp ontstaan er schuimbelletjes, die de elektriciteit niet verder geleiden. Dus veilig voor de gebruiker van de blusser. Bewaar toch een minimale afstand van 1 meter. Verhelp bij branden met elektriciteit altijd eerst de oorzaak van de kortsluiting: schakel de stroom uit. Lukt dit niet, blus dan de brand. Let op: stap niet in de vloeistofplas, anders kunt u onder stroom komen te staan! De sproeischuimblusser is ook geschikt voor het blussen van een brandende frituurpan (kleiner dan 3 liter). Denk om uw veiligheid: spuit van een afstand van 3 tot 4 meter. Deze blusser is voorzien van een manometer. Deze geeft de druk aan in de blusser. Zo ziet u zelf of uw blusser nog goed onder druk staat en dus gebruiksklaar is.

Is dit niet de brandblusser  die u nodig heeft? Bekijk hier ons volledige aanbod schuimblussers

Onderhoud aan uw brandblusmiddelen

Onderhoud aan uw brandblussers nodig? Verzekeringmaatschappijen verplichten het om uw brandblusser ieder jaar te laten keuren. RH Brandbeveiliging neemt voor u deze zorg uit handen. Wij keuren uw brandblusser voor maar €15,00 (excl. BTW). Voor meer brandblussers kunt u contact met ons opnemen voor een lage aanbieding. Of kijk in de webwinkel voor meer brandblussers.
 

Brandblussers


Een brandblusser kan gebruikt worden om kleine brandjes mee te blussen, maar blus alleen een brand die u ook met 1 emmer water zou kunnen blussen. Is de brand groter, maak dan dat u wegkomt! Zorg bovendien dat u altijd de deur vrij houdt, anders kunt u misschien niet meer naar buiten rennen. Let op: voor alle blusapparaten geldt dat deze jaarlijks gekeurd en onderhouden moeten worden. Sluit hiervoor een onderhoudscontract af! Er zijn verschillende soorten blussers te koop.


Poederblusser voor de meeste branden te gebruiken


Poederblussers zijn te koop in verschillende soorten en maten. Als minimuminhoud bevelen wij 2kg aan. Een poederblusser is geschikt voor de meeste branden in woningen. Ze zijn ook geschikt voor auto's, caravans, zomerhuisjes en boten. Het nadeel van poederblussers is dat ze enorm veel nevenschade veroorzaken. Omdat het poeder vrij chemisch is, kunt u na het blussen de rest van het poeder het beste met een industriestofzuiger opruimen, zonder water te gebruiken. Dat voorkomt bijkomende schade. 


Schuimblusser voor het blussen van vaste stoffen en vloeistoffen


Bij het gebruik van een schuimblusser heeft u haast geen last van nevenschade. Ook hier adviseren wij een inhoud van minimaal 2kg. Met een schuimblusser kunt u kleine brandjes in huis blussen als het om vaste stoffen en vloeistoffen gaat.

Kooldioxideblusser voor het blussen van elektriciteitsbranden


In tegenstelling tot een schuimblusser, kunnen kooldioxideblussers ook elektriciteitsbranden blussen. Omdat het gebruik ervan getraind moet worden (de koker waaruit de blusstof komt, krijgt een temperatuur van -80°C), is deze blusser minder geschikt voor huis-, tuin- en keukengebruik.