Schuimblusser 6 liter ECO

Op voorraad

€ 49,95

Snel Overzicht

Schuimblusser 6 liter eco verplicht gesteld? Deze schuimblusser is gevuld met 6 liter eco schuim milieuvriendelijk en is in de fabriek reeds onder constante druk gebracht. Deze brandblusser is uitermate geschikt voor branden in de klasse A (hout, papier en vezels), B (brandbare vloeistoffen, zoals: olie, verf en benzine). Deze blusser is niet geschikt voor het blussen van brandbare metalen. Dit apparaat is uitstekend geschikt voor kantoren (veroorzaakt bijna geen nevenschade) en geleidt geen elektriciteit.

Meer Zichten

Details

Deze blusser is voorzier van een rijkstypekeur, voldoet aan de Europese standaard, de EN 3-7 en de scheepvaartinspectie.
De blusser wordt compleet en met ophangbeugel geleverd.

Specificaties;

• Blusstof : 5,46 ltr. H²O + 0,06 ltr. FX 15 (1%) + 0,48 ltr. Inilam A (8%) Drijfgas
• N² - 14 bar (20ºC)
• Blusrating 27A-233B
• Temp. grenzen : 0ºC tot +60ºC Type
• RH Brandbeveiliging S6 Rijkstypekeur
• Hoogte 490 mm
• Diameter 160 mm
• Inhoud 6 liter
• Gewicht incl. blusstof 10 kilo 
• Spuitduur 42 seconden
• Spuitbereik 12 meter
• Brandklasse A + B
• Blusrating 27 A - 233 B
• Type S 6 S
• Incl. montagebeugel
• Incl. keuringssticker
• Garantie 10 jaar

Is dit niet de brandblusser  die u nodig heeft? Bekijk hier ons volledige aanbod schuimblussers

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten

Schuimblusser 2 liter

Schuimblusser 2 liter

Normale Prijs: € 55,00

Aanbiedingsprijs: € 35,00

Pictogram Gebruiksaanwijzing Schuimblusser

Pictogram Gebruiksaanwijzing Schuimblusser

€ 15,00
Pictogram Brandblusser 100 x 100 mm

Pictogram Brandblusser 100 x 100 mm

€ 8,00
Poederblusser 6 kilo

Poederblusser 6 kilo

Normale Prijs: € 45,00

Aanbiedingsprijs: € 32,50

Schuimblusser 6 liter

Schuimblusser 6 liter

Normale Prijs: € 65,00

Aanbiedingsprijs: € 39,00

Pictogram Brandblusser 200 x 200 mm

Pictogram Brandblusser 200 x 200 mm

€ 12,50
Auto Brandblusser Schuimblusser 2 liter

Auto Brandblusser Schuimblusser 2 liter

Normale Prijs: € 55,00

Aanbiedingsprijs: € 35,00

Schuimblusser 9 liter

Schuimblusser 9 liter

Normale Prijs: € 70,00

Aanbiedingsprijs: € 65,00

Aanvullende Informatie

Gewicht 7 kilo

Schuimblusser voor het blussen van vaste stoffen en vloeistoffen


Bij het gebruik van een schuimblusser heeft u haast geen last van nevenschade. Ook hier adviseren wij een inhoud van minimaal 2 liter. Met een schuimblusser kunt u kleine brandjes in huis blussen als het om vaste stoffen en vloeistoffen gaat.

Tips voor schuimblussers


• Brandblussers moeten jaarlijks gekeurd worden. Controleer dus elk jaar of de brandblusser nog goed is.
• Plaats de brandblusser op een plek waar hij makkelijk te vinden is en snel te pakken.
• Het is niet eenvoudig een brandblusser te gebruiken, dus lees de gebruiksaanwijzing goed of probeer het een keer uit.
• Laat een blusser na gebruik weer bijvullen.
• Controleer of de blusser nog verzegeld is.

Schuimblussers  zijn gevuld met water en een schuimvormend middel. Deze blussers hebben een speciale straalpijp, waardoor het water en schuim worden verneveld tot kleine schuimbelletjes. Daardoor ontstaat een afdekkende schuimlaag over het brandende materiaal, waardoor er geen zuurstof meer bij kan en het vuur dooft. De brand koelt snel af. De blusstof dringt makkelijk door tot in de gloeiende kern van de brand. Brandende vloeistoffen die met een sproeischuimblusser zijn geblust, laaien niet opnieuw op als er weer een vlam bij komt. Eenmaal geblust, is en blijft de vloeistof afgedekt door het schuim.


Apparaten waar tot 1000V spanning op staat kunnen ook worden geblust met een schuimblusser. Dankzij de straalpijp ontstaan er schuimbelletjes, die de elektriciteit niet verder geleiden. Dus veilig voor de gebruiker van de blusser. Bewaar toch een minimale afstand van 1 meter. Verhelp bij branden met elektriciteit altijd eerst de oorzaak van de kortsluiting: schakel de stroom uit. Lukt dit niet, blus dan de brand. Let op: stap niet in de vloeistofplas, anders kunt u onder stroom komen te staan! De sproeischuimblusser is ook geschikt voor het blussen van een brandende frituurpan (kleiner dan 3 liter). Denk om uw veiligheid: spuit van een afstand van 3 tot 4 meter. Deze blusser is voorzien van een manometer. Deze geeft de druk aan in de blusser. Zo ziet u zelf of uw blusser nog goed onder druk staat en dus gebruiksklaar is.

Is dit niet de brandblusser  die u nodig heeft? Bekijk hier ons volledige aanbod schuimblussers

Onderhoud aan uw brandblusmiddelen

Onderhoud aan uw brandblussers nodig? Verzekeringmaatschappijen verplichten het om uw brandblusser ieder jaar te laten keuren. RH Brandbeveiliging neemt voor u deze zorg uit handen. Wij keuren uw brandblusser voor maar €15,00 (excl. BTW). Voor meer brandblussers kunt u contact met ons opnemen voor een lage aanbieding.


Brandblussers


Een brandblusser kan gebruikt worden om kleine brandjes mee te blussen, maar blus alleen een brand die u ook met 1 emmer water zou kunnen blussen. Is de brand groter, maak dan dat u wegkomt! Zorg bovendien dat u altijd de deur vrij houdt, anders kunt u misschien niet meer naar buiten rennen. Let op: voor alle blusapparaten geldt dat deze jaarlijks gekeurd en onderhouden moeten worden. Sluit hiervoor een onderhoudscontract af! Er zijn verschillende soorten blussers te koop.


Poederblusser voor de meeste branden te gebruiken


Poederblussers zijn te koop in verschillende soorten en maten. Als minimuminhoud bevelen wij 2kg aan. Een poederblusser is geschikt voor de meeste branden in woningen. Ze zijn ook geschikt voor auto's, caravans, zomerhuisjes en boten. Het nadeel van poederblussers is dat ze enorm veel nevenschade veroorzaken. Omdat het poeder vrij chemisch is, kunt u na het blussen de rest van het poeder het beste met een industriestofzuiger opruimen, zonder water te gebruiken. Dat voorkomt bijkomende schade. 


Schuimblusser voor het blussen van vaste stoffen en vloeistoffen


Bij het gebruik van een schuimblusser heeft u haast geen last van nevenschade. Ook hier adviseren wij een inhoud van minimaal 2kg. Met een schuimblusser kunt u kleine brandjes in huis blussen als het om vaste stoffen en vloeistoffen gaat.

Kooldioxideblusser voor het blussen van elektriciteitsbranden


In tegenstelling tot een schuimblusser, kunnen kooldioxideblussers ook elektriciteitsbranden blussen. Omdat het gebruik ervan getraind moet worden (de koker waaruit de blusstof komt, krijgt een temperatuur van -80°C), is deze blusser minder geschikt voor huis-, tuin- en keukengebruik.