Fire Knock Out 1.6

Op voorraad

€ 45,00

Snel Overzicht

De FKO Fire Knock Out is een nieuw en revolutionair middel om effectief branden mee te bestrijden. Het is eenvoudig in gebruik, licht in gewicht en heeft een geringe afmeting. FKO is verkrijgbaar in 1.6 kg, 5.6 kg. Het product werkt razendsnel zodra het in aanraking komt met vuur. De ontstane brand kan direct bij de start worden bestreden, waardoor vervolgschade beperkt blijft.

Meer Zichten

Details

Hoe werkt de FKO?

De FKO Fire Knock Out heeft als bijzondere eigenschap dat het automatisch in werking treedt na aanraking met open vuur en de vuurhaard binnen enkele seconden bestrijdt. De kunststof container is gevuld met een onschadelijk blusvloeistof en activering-(kruit)stof, waaraan een snellont is bevestigd. Zodra de lont in aanraking komt met open vuur, splijt de container open. Hierbij wordt gedurende een kort moment alle zuurstof in en om de vuurhaard weggenomen, waardoor het vuur onmiddellijk wordt bestreden.

De tot waterdauw vernevelde blusvloeistof koelt de hittebron af, terwijl de toegevoegde vertragingsstoffen de kans tot het opnieuw ontsteken van de brandhaard tot het minimum terugbrengt. Dit alles duurt slechts enkele seconden! De kunststofresten die na gebruik overblijven zijn gemakkelijk te verzamelen en volledig recyclebaar.

Toepasgebieden FKO Fire Knock Out

De FKO Fire Knock Out is een nieuw en doeltreffend bestrijdings- en reddingsinstrument dat bij een groot scala aan applicaties kan worden ingezet, zowel preventief als actief. Te denken valt aan branden in woonhuizen, kantoren, caravans, garages, schuren en schepen, maar ook bij vee- en opslagstallen, benzinestations en bosbranden. Doordat het systeem zichzelf activeert is het product uitermate geschikt om vuurhaarden, die ontstaan in onbewaakte ruimtes, direct te bestrijden.

Uitvoeringen

De FKO Fire Knock Out wordt geleverd in meerdere versies en uitvoeringen. De meest gangbare versie, is gebaseerd op schuimbasis en geschikt voor het bestrijden van klasse A (vaste stoffen, van doorgaans organische oorsprong, waarbij in het algemeen sprake is van gloedvorming), klasse B (vloeibare of vloeibaar wordende stoffen) en klasse C (gasvormig) branden. Vrijwel alle versies kunnen zowel in gesloten ruimtes als bij buitenbranden worden ingezet. De FKO Fire Knock Out producten worden o.a. geleverd in een 1.6 en 5.6 verpakking (en een 24.6-versie voor de specifieke professionele markt). De eerste twee uitvoeringen zijn door hun geringe gewicht en omvang bij uitstek geschikt voor mobiel gebruik. De 5.6 versie heeft een kunststof handvat waarmee het product eenvoudig door de professionele gebruiker kan worden gedragen of preventief kan worden opgehangen.

Overige FKO info

- activeert zichzelf en eenvoudig in gebruik
- geringe afmeting en gewicht
- werkt direct bij contact met open vuur
- voor binnen- en buitenbranden
- vervolgschade blijft beperkt
- geen onderhoudskosten
- inhoud is mens-, dier- en mileuvriendelijk
- 5 jaar garantie.


 

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten

Automatische Poederblusser 1kg

Automatische Poederblusser 1kg

€ 55,00
Automatische poederblusser 3kg

Automatische poederblusser 3kg

€ 75,00
Automatische Schuimblusser 12 liter

Automatische Schuimblusser 12 liter

€ 165,00
Automatische Schuimblusser 6 liter

Automatische Schuimblusser 6 liter

€ 135,00
Mabo Brandblusser Granaat

Mabo Brandblusser Granaat

€ 82,50
Automatische Poederblusser 6kg

Automatische Poederblusser 6kg

€ 85,00
Fire Knock Out 5.6

Fire Knock Out 5.6

€ 135,00
Automatische CO2 Brandblusser 5 kilo

Automatische CO2 Brandblusser 5 kilo

€ 775,00
Automatische Schuimblusser 9 liter

Automatische Schuimblusser 9 liter

€ 145,00
Automatische Poederblusser 12kg

Automatische Poederblusser 12kg

€ 115,00
Fire Knock Out 24.6

Fire Knock Out 24.6

€ 0,00
 

Aanvullende Informatie

Gewicht 1,6 kilo
Doordat het systeem zichzelf automatisch ontsteekt en activeert is het product uitermate geschikt om vuurhaarden, die ontstaan in onbewaakte ruimtes, direct automatisch te bestrijden.
De Fire Knock Out heeft geen onderhoud nodig.